Četvrtak, 2. svibnja 2024.

NESLAVNI VIKEND REKORDERI Najbrži vozač Virjem projurio 115 kilometara na sat iako je ograničenje 50, najpijaniji bio biciklist u Botovu

Tijekom vikenda u Podravini i Prigorju zabilježeno je osam prometnih nesreća i sankcionirana su 122 prometna prekršaja.

Izvijestili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da su vozači pod utjecajem alkohola prouzročili tri prometne nesreće, a dva vozača napustila su mjesto događaja. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno kretanje vozila na kolniku i nepropisno uključivanje u promet.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, u policiji napominju da je najviše bilo prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja te vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 21:10 u mjestu Botovo nedaleko Koprivnice kod 53-godišnjeg vozača bicikla koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,22 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 9:39 u Virju kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 115 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je izvršen i nadzor 48 mladih vozača koji su počinili osam prometnih prekršaja.

zatvori