Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

(NE)OČEKIVANI PROBLEMI Šandl: Jednosmjenska nastava u redovnim školama malo je zakomplicirala prostornu situaciju u Umjetničkoj

Prelazak dvije koprivničke osnovne škole na jednosmjensku nastavu malo je zakomplicirao situaciju u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

No, ravnateljica škole Ariana Šandl rekla nam je da su se uspjeli posložiti, ali prostor za izvođenje nastave i dalje im je problem.

– S prelaskom ostalih škola na jednosmjensku nastavu nekakvo rješenje će se morati naći jer će naš rad ovisiti o prostoru. Trenutno krpamo na sve tri lokacije na kojima radimo. Ako od iduće jeseni Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski pređe na jednosmjensku nastavu, tada će prostor naše škole prijepodne zjapiti prazan jer su sva djeca u redovnim školama, a kad u 14 sati počne priljev svih učenika k nama, tu će nastati veliki problemi i vodit će se “rat” za prostorije – istaknula je.

Nije samo jednosmjenska nastava u redovnim školama ta koja je problematična, mnogi profesori su putnici, dodala je.

– Imamo ih iz Zagreba, Varaždina i okolice, i oni imaju svoje prijevoze pa se i po tome nekad slaže nastava. Izazovni problemi će biti sve veći i veći s daljnjim dolaskom jedne smjene – zaključila je ravnateljica.

zatvori