Subota, 27. travnja 2024.

Na Kladarskom bregu obilježen blagdan svetog Vinka

Blagdan svetog Vinka ovog vikenda obilježio se u brojnim vinogradima.

Na Kladarskom bregu su proslavu Vincekova organizirali Općina Pitomača, Turistička zajednica općine Pitomača i tvrtka Draft u suradnji s Udrugom vinogradara, podrumara i voćara Aršanj.

– Obilježavanje Vincekova započelo je Vincekovim hodancijama na kojima je sudjelovalo oko 30-ak hodača koje nije spriječilo ni hladno snježno vrijeme. Tako su od Društvenog doma u Sedlarici prohodali četiri kilometra dugu stazu sve do Kladarskog brega gdje su sudionici prisustvovali ceremoniji obrezivanja i posvete vinove loze – ističu iz Općine.

Potom je započela tradicionalna ceremonija gdje je vinski biskup Tomislav Lovreković posvetio vinograd i održao ceremonijal obrezivanja i posvete vinove loze čime se simbolično obilježava početak radova u vinogradima.

– Sretni smo da se na našem Kladarskom bregu događaju ovakve manifestacije i da smo ostvarili dugogodišnji san, a to je da ovdje imamo novu turističku atrakciju s novim vinskim podrumom. Ovo je samo jedan u nizu događanja koji će se ovdje održati, a kroz cijelu nas godinu očekuju brojne manifestacije i vjerujem da ćemo imati sve više posjetitelja – rekla je direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

zatvori