Utorak, 18. lipnja 2024.

MASLAČAK USPJEŠNO PRIJAVIO PROJEKT Čupen Tomica: Tim će sudjelovati na stručnim usavršavanjima, a stečeno znanje prenijet će ostalim odgojiteljicama

Dječji vrtić Maslačak uspješno je prijavio projekt “Želimo bolje”.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručuju da vrtić tako po prvi puta sudjeluje u projektu Erasmus+ KA1 u sklopu kojeg će se osam djelatnika educirati o odgojno-obrazovnoj praksi diljem Europe.

Dodaju da će Dječji vrtić Maslačak sudjelovati u stručnim usavršavanjima i osposobljavanjima u inozemstvu i dobiti priliku za razvijanje profesionalnih vještina i suradnji s partnerima u Europi. Predviđene aktivnosti podupiru razmjenu dobre prakse i testiranje inovativnih pristupa s ciljem rješavanja zajedničkih izazova i izazova s kojima se naša ustanova susreće.

– Unutar vrtića oformljen je Erasmus tim zadužen za promišljanja, pripreme, organizaciju te diseminaciju stečenih znanja. Tim će sudjelovati na stručnim usavršavanjima u Nizozemskoj, Francuskoj, Italiji i Grčkoj gdje će ujedno stvarati međunarodnu mrežu suradnika s kojima će u budućnosti razmjenjivati pozitivne prakse. Stečeno znanje će prenijeti ostalim odgojiteljicama u vrtiću kako bi u svim odgojno-obrazovnim skupinama došlo do unapređenja prakse vrtića. Prva mobilnost predviđena je već u ožujku – rekla je ravnateljica Marija Čupen Tomica.

zatvori