Petak, 26. travnja 2024.

Ljekarna Koprivnica dobiva automatizirano skladište, lijekovi će se isporučivati izravno iza leđa ljekarnika kroz specijaliziran otvor

Županijska Ljekarna Koprivnica uskoro dobiva automatizirano skladište lijekova.

Naime, u Županijskoj upravi potpisan je jučer ugovor o javnoj nabavi sustava za upravljanje skladištem u ljekarni.

Iz Službe ureda župana poručili su da su ugovor u prisustvu koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i suradnika potpisali ravnateljica Ljekarne Koprivnica Irena Hadelan i predstavnik tvrtke isporučitelja uređaja direktor Boris Brčić.

– Županijska zdravstvena ustanova Ljekarna Koprivnica će biti prva ljekarna na području županije koja će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom, a riječ je o projektu vrijednom nešto više od 215.000 eura s PDV-om koji će se realizirati na lokaciji u Ulici braće Radića 2 u Koprivnici, odnosno u prostorima županijske ljekarne nasuprot Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek – objašnjavaju.

Dodaju da će se ljekarnicima uvelike olakšati rad jer više neće morati odlaziti u skladište već će se lijekovi putem robotskog sustava isporučivati izravno iza leđa ljekarnika kroz specijaliziran otvor staklenog zida koji će biti vidljiv i korisnicima.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora te istaknuo kako će sustav uvelike doprinijeti poboljšanju radnih procesa te dodatnom povećanju kvalitete usluge unutar županijskog zdravstvenog sustava.

– Rok implementacije i puštanja u pogon sustava je sredina ove godine, a dodajmo i kako je Koprivničko-križevačka županija treća županija u Hrvatskoj koja je uvela ovakav sustav u županijsku javnu zdravstvenu ustanovu, odmah iza Varaždinske i Splitsko-dalmatinske, dok u nekoliko drugih gradova u Hrvatskoj postoje slični sustavi, ali su oni rezultat investicija u privatnom sektoru – zaključuju u Službi ureda župana.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori