Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Iz Osnovne škole Đurđevac izašla slikovnica ‘Šuma je dom na 3 kata’

Osnovna škola Đurđevac izdala je slikovnicu “Šuma je dom na 3 kata”.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručuju da je slikovnica nastala realizacijom projektne aktivnosti kurikuluma u kojoj su učenici Osnovne škole Đurđevac iz 8. razreda Odjela za učenike s teškoćama u razvoju na satu prirode i terenskoj nastavi upoznali slojeve šume te istražili vrste biljaka i gljiva koje rastu u šumama našeg zavičaja.

– Projekt Slojevi šume realizirali su u međupredmetnoj korelaciji hrvatskog jezika, prirode i likovne kulture, a mentori učenicima bili su defektologinja Sanja Flajs-Vidaković i učitelj likovne kulture Zoran Vidaković. Slikovnicu je lektorirala profeosrica hrvatskog jezika Antonela Carek – napominju.

Dodaju da je cilj projekta bio uočiti važnost šuma za život na Zemlji spoznavanjem novih činjenica o šumama, proširivati znanje o zaštiti i očuvanju okoliša, upoznati stvaralaštvo književnika na temu šuma, pisati na zadanu temu, poštovati pravopisnu normu u pisanju, ilustrirati biljke iz slojeva šume tehnikom akvarela promatranjem biljaka iz neposredne stvarnosti, razvijati kulturu slušanja, poticati učenike na govorno i pisano izražavanje prema poticaju, osposobljavati učenike za izražajno čitanje, poticati stvaralačku znatiželju, razvijati komunikacijske vještine, razvijati zanimanje za upoznavanje i razumijevanje novih riječi.

zatvori