Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

INFO TOČKE Policijski službenici dijelili savjete, preventivne letke i reflektirajuće prsluke

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica održali su u utorak i srijedu info točke u Đelekovcu i Novigradu Podravskom.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je ona u Novigradu Podravskom bila usmjerena na takozvane četiri glavne ubojice u prometu te na pješake i vozače bicikala.

Vozači su tom prilikom upozoreni na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Poseban naglasak je bio usmjeren na sudjelovanje pod utjecajem alkohola u prometu na cesti. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni materijali policijske uprave.

U policiji objašnjavaju da je cilj ovakvih preventivnih akcija pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika i imovine.

Što se tiče akcije u Đelekovcu, ona je osim na četiri glavne ubojice u prometu bila usmjerena i na mlade vozače, vozače bicikla te zimske uvjete.

U sklopu ove akcije, osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni letci i brošure te reflektirajući prsluci.

Izvor: PU koprivničko-križevačka
zatvori