Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Holek nakon uspješne godine u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica: Za naše radionice čulo se diljem Hrvatske, planiramo raditi na razvoju publike

Protekla godina u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica bila je ispunjena raznim programima, edukacijama, radionicama, koncertima i drugim aktivnostima.

O uspješnosti realiziranih projekata, ali i raznim djelatnostima i planovima za nadolazeću godinu razgovarali smo stoga s ravnateljicom učilišta Majom Holek koja je kao jedan od glavnih prošlogodišnjih uspjeha istaknula ulazak u proces vaučarizacije, odnosno besplatno obrazovanje koje se financira putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Još su pak važnije uspješne radionice koje su provedene tijekom Tjedna cjeloživotnog učenja.

– Ponovno smo bili regionalni koordinatori za tri županije. Radionice su se proširile i čule se diljem cijele Hrvatske – naglasila je i dodala da primjećuju porast zainteresiranih za sve programe koji se provode.

Završen je i projekt EDU Roma čija je najvažnija aktivnost bila izrada kurikuluma za snimanje filma koji se sastojao od četiri modula. Izrađen je u suradnji s mađarskim partnerima.

– Dobili smo dobre materijale za filmske edukacije i nešto što možemo iskoristiti i za razvoj filmske pismenosti. U projekt smo uspjeli ubaciti i uređivanje dvorišta Dvorane Domoljub pa danas imamo zaista reprezentativno dvorište koje planiramo iskoristiti i za neke programe – otkrila je Holek.

Kada je pak riječ o glazbeno-scenskoj djelatnosti, kroz Domoljub je tijekom 2022. godine prošlo nešto više od 16.000 ljudi.

– Zaista nas veseli povratak učenika i vrtićaraca na predstave – imali smo osam predstava u 12 izvedbi, a oko 6.000 učenika i polaznika vrtića bilo je na predstavama. Kombiniramo program koji je nešto ozbiljniji s lakšim notama i komedijom. Naravno, uvijek nam puno bolje prolaze komedije jer ljudima danas treba smijeha i dobrog raspoloženja. Zadovoljni smo, nadamo se da će sljedeće godine biti još bolje – poručila je.

Još nisu razrađeni detalji po pitanju programa za 2023. godinu, no bit će realiziran u shemi kao i dosad, odnosno bit će kombinacija dječjih predstava i predstava za odrasle, a bit će tu i koncerti klasične, jazz te popularne glazbe.

– Kombiniramo sadržaje koji su za širu publiku, ali radimo i one koji su za užu i za ljubitelje kulture. Planiramo raditi na razvoju publike, uveli smo za učenike škola obilazak Domoljuba pa mogu obići dvoranu iza pozornice i pogledati garderobu. To se pokazalo kao efektno i nadamo se da ćemo u tim mladim ljudima koji nas dođu posjetiti stvoriti našu buduću publiku – zaključila je Holek.

zatvori