Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Noć muzeja zavladala Koprivnicom, posjetitelje oduševile unikatne frizure, likovne radionice, prikaz življenja ‘vu goricaj’…

U Koprivnici se večeras održava Noć muzeja.

Bogat muzejski program na više lokacija u gradu počeo je u 18 sati i trajat će sve do 23 sata, a okupljeni mogu, primjerice, uživati u scenskom prikazu Vincekova, uvjeriti se da je vu goricaj živlenja pravi raj i prošetati putom čipke.

Naime, u Muzeju grada Koprivnice se od 18 sati održava program Vincekovo u Muzeju koji je posvećen tradicionalnom običaju Vincekova. Ispred zgrade muzeja tako je upriličen kratki scenski prikaz tog običaja, a potom u podrumu i kratki video s prizorima snimljenim na koprivničkom vinogorju. Baš je u podrumu izložen i postav Samo je vu goricaj živlenja pravi raj koji povezuje tradicionalno muzejsko shvaćanje izložbe i suvremenije interpretacije kulturne baštine kroz dio podravske svakodnevice.

Od 19 sati u Galeriji Mijo Kovačić traje radionica brzopotezne naive. Uz to, posjetitelji mogu razgledati i stalni postav galerije, kao i izložbu Put čipke u Galeriji Koprivnica, a u 20 sati tamo je počela radionica Od fute do kolombara u kojoj se zainteresirane posjetiteljice mogu “ukrasiti” raznim oblikovanim frizurama.

Program je pripremljen i u Muzeju prehrane Podravka koji je počeo u 19 sati. Posjetitelji stoga mogu vidjeti izbor iz građe koja je u muzej stigla tijekom protekle dvije godine. Prikazane su i digitalizirane fotografije i filmovi uz stalan postav.

Obišli smo sve lokacije na kojima se u Koprivnici održava Noć muzeja, a djelić atmosfere donosimo vam u fotogaleriji.

zatvori