Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: MLADI TALENT Martin Budna (11) član je elitnog Dječjeg zbora HRT-a i vješti karatist, a voli i nogomet

Martin Budna iz Koprivnice dokaz je da se talenti razvijaju, njeguju i “bruse” od najmlađe dobi.

Naime, njegov otac Darko Budna otkrio nam je da je 11-godišnji Martin bio polaznik Umjetničke škole Fortunat Pintarić i jedan od debitanata u dječjem zboru, ali i jedan od vokalnih solista pobjedničke pjesme Boje na prošlogodišnjem festivalu dječjih zborova Kukuriček u Đurđevcu. Stjecajem okolnosti s početkom aktualne školske godine Martin odlazi s roditeljima u Zagreb gdje nastavlja redovito školovanje, odnosno upisuje peti razred osnovne škole i četvrtu godinu violine, ali nastavlja i s ostalim izvannastavnim aktivnostima.

– Gledajući reportažu o Dječjem zboru HRT-a odlučuje se prijaviti na novoraspisanu audiciju. Prema riječima producenta HRT-a “Unatrag 40 godina nikada nije bila veća i kvalitetnija ponuda prijavljene djece na audiciji”. Inače, audicija se održavala nekoliko tjedana i to svaki dan po nekoliko sati, a djeca su doslovno pristizala iz mnogih gradova, a ne samo iz Zagreba. Martin je prošao na audiciji i unazad mjesec i pol dana pohađa višesatne probe tri puta tjedno. Nakon samo mjesec dana intenzivnih proba odlukom producenta dječji zbor je uvršten u novogodišnji program HRT-a, a održano je i prvo TV snimanje koje je emitirano 26. prosinca – naglasio je tata Darko.

Ustupio Darko Budna.

Osim glazbenih aktivnosti Martin trenira i karate te je nosioc plavog pojasa, a do sada je s Karate klubom Podravka osvojio nekoliko medalja na turnirima.

– U Zagrebu nastavlja trenirati pod strogim nadzorom višestruke viceprvakinje Europe te ekipne viceprvakinje svijeta Anamarije Bujas Čelan, a u sklopu navedenih treninga jednom tjedno je i sparing partner juniorskoj prvakinji svijeta Anamariji Ravlić – dodao je.

Ustupio Darko Budna / Izvor: Karate klub Podravka

Spomenimo da Martin voli nogomet, prati Dinamo i Vatrene, a uz to je i veliki fan Bayerna i sakupljač dresova ovog kluba. S obzirom na obaveze ima malo slobodnog vremena pa vrlo rijetko dolazi u Koprivnicu i žao mu je što se ne može više viđati s djedom, bakom i prijateljima iz škole, a posebno se rado sjeti svoje učiteljice Sanje Kovačić.

zatvori