Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO: UDRUGA MALI PRINC Osobama s intelektualnim teškoćama svakodnevno pomaže 15 osobnih asistenata

U projektu Osobni asistent – podrška osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji sudjelovalo je ukupno 16 korisnika usluge osobne asistencije te 15 asistenata.

Rečeno je to na završnoj konferenciji projekta koja se održala u novim prostorima Udruge Mali princ u Đurđevcu.

– Vrijednost ovoga projekta najviše se ogleda u nerazdvojnosti, slaganju i velikom prijateljstvu korisnika usluge i njihovih osobnih asistenata. Korisnici osim što su unaprijedili svoje živote u svim segmentima, od socijalnih, fizičkih i zdravstvenih, stekli su vjerne suputnike u njihovim životima. Stoga je njihova povezanost dublja i veća od četiri sata dnevno koje provode zajedno – rekla je predsjednica udruge Kristinka Štefan.

Projekt je provodila Udruga Mali princ, a u partnerstvu s Udrugom Maslačak iz Križevaca i Udrugom Latice iz Koprivnice. Time je zapravo objedinjena potreba za osobnom asistencijom na području čitave naše županije.

Spomenimo da su konferenciji su nazočili svi osobni asistenti, predstavnici partnera, korisnici i roditelji korisnika, kao i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči koji je pohvalio suradnju udruga Mali princ, Maslačak i Latice pri provedbi ovoga projekta te naglasio važnost pružanja usluge osobne asistencije.

Dodajmo na kraju da su asistenti potpisali ugovore za naredno razdoblje.

zatvori