Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Učenici dviju koprivničkih osnovnih škola počeli s produženim boravkom

Nakon uvođenja jednosmjenske nastave, koprivničke osnovne škole Đuro Ester i Podolice s početkom novog polugodišta počele su s pružanjem usluge korištenja produženog boravka.

U Gradskoj upravi govore da u Osnovnoj školi Đuro Ester ovu uslugu koristi 28 djece, a u Osnovnoj školi Podolice njih 32.

– Djeca su raspoređena u dvije grupe, odnosno u polaznike prvih i trećih te drugih i četvrtih razreda. Kako su istakle ravnateljice Sanja Prelogović i Helena Knežević, učiteljice će s djecom raditi na pisanju zadaća, obrađivanju redovitog gradiva, a aktivno vrijeme provodit će kroz igru i razne sportske aktivnosti – naglašavaju.

Mjesečni trošak produženog boravka roditelji će snositi u iznosu od 40 eura mjesečno uz dodatna dva eura za obrok po danu, dok je Grad Koprivnica u proračunu za 2023. godinu osigurao 61.000 eura.

Spomenimo da su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić obišle prostore škola u kojima se odvija produženi boravak.

zatvori