Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Virju se na turnirima okupilo oko 160 šahista, Mihočka: Želimo da mladi otkriju sve čari ove igre

U Virju su započeli šahovski turniri.

Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije i Šahovski klub e4 organiziraju Turnir polaznika šaha u školama 2023., a Šahovski klub Picok iz Đurđevca kadetski i juniorski turnir.

Ukupno se na turnir odazvalo oko 160 sudionika, a dio ih je stiglo iz susjedne Mađarske. Podršku turniru dali su Koprivničko-križevačka županija i Općina Virje.

>> POTPISANA DEKLARACIJA Mihočka: U sve osnovne škole uvodimo šah kao izvannastavnu aktivnost

Predsjednik Šahovskog kluba Picok iz Đurđevca Nikola Mihočka prisutnima se obratio ispred organizatora te istaknuo zadovoljstvo brojem sudionika.

– Odlučili smo pokrenuti ovaj projekt da škole uvedu šah kao izvannastavnu aktivnost. Drago mi je da su se sve županijske osnovne škole odazvale našem pozivu. Ove školske godine započeli smo sa šahom kao izvannastavnom aktivnosti te smo odlučili okupiti djecu koja igraju šah po svojim školama da se druže, zabave i otkriju sve čari ove igre – rekao je Mihočka.

Virje su odabrali jer se ove godine obilježava 95 godina od osnivanja prvog šahovskog kluba u Virju.

– Virje je četvrto mjesto po veličini u našoj županiji koje trenutno nema šahovski klub pa se nadamo da će ovo potaknuti Virovce da ga ponovno osnuju – dodao je.

Načelnik Općine Virje Mirko Perok zadovoljan je što se turnir održava u Virju te je istaknuo da će Općina i u budućnosti pružiti potporu ovakvim događajima.

– Prvi put smo domaćini i to nas veseli. Na upit organizatora smo se rado odazvali jer imamo uvjete za ovakve velike događaje – rekao je Perok.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić čestitao je domaćinima i organizatorima na ovom događaju.

– Županija podržava sve sportske manifestacije pa tako i ovaj šahovski događaj. Podržala je i uvođenje šaha kao izvannastavnu aktivnost u osnovnim i srednjim školama. Dobro je da se to uvelo jer mladi pokazuju interes koji vidimo i po djeci koja su danas ovdje – rekao je Ljubić i dodao da se nada da će i u budućnosti biti ovakvih događaja.

Spomenimo da su organizatori osigurali i vrijedne nagrade za one najbolje.

zatvori