Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO U Virju počeo projekt Zaželi-provedi 3, Perok: Ne sumnjamo u uspješan rad na dobrobit svih korisnika, očekujemo i nastavak projekta

U Virju se nastavlja program Zaželi.

Riječ je o trećem nastavku projekta pod nazivom Zaželi-provedi 3. Tim povodom je u Društvenom domu Virje održana početna konferencija projekta koji je predstavila voditeljica projekta Kristina Filipović.

– Trajanje projekta je osam mjeseci, ali smo neke aktivnosti započeli još u prosincu. Od tih osam, šest mjeseci se odnosi na rad žena koje bi trebale početi raditi 1. veljače, a završiti 31. srpnja – istaknula je Filipović.

Dodaje da je riječ je o nastavku projekta čiji je cilj omogućavanje pristupa zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s područja Virja te povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

– Cilj je i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji – dodaje.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalni rad podružnica Đurđevac, a u okviru projekta zaposlit će se devet žena koje će brinuti o ukupno 61 korisniku.

Načelnik Općine Virje Mirko Perok istaknuo je da je ovo treća faza projekta koji provode samostalno.

– Očekujemo i nastavak ovog projekta. Želim vam uspješan rad na dobrobit vas koji ste ciljana skupina, ali i potrebitih osoba. Sve to provodimo radi vas i njih. Želim da to prođe kao i do sada bez problema. Nadam se da se opet vidimo na početnoj konferenciji projekta Zaželi 4 – rekao je Perok.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić čestitao je na provedbi projekta.

– Ovaj projekt ima dvostruku dobit, a to je briga o starijim i nemoćnima osobama i zaposlenje što je bitna stvar. Nadam se da će sljedeći projekt duže trajati, ali i da će biti više zaposlenja – dodao je Ljubić.

Na samom kraju konferencije potpisani su ugovori između Općine i devet zaposlenih žena.

zatvori