Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO U Đurđevcu potpisani ugovori o stipendiranju 106 studenata, Janči: Cilj nam je da se mladi educiraju i budu adekvatno plaćeni

U Hostelu Borik u Đurđevcu održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendijama sa 106 studenata s područja grada, ali i sa studentima đurđevačkog ogranka Sveučilišta Sjever.

Uvodno se studentima koji su stigli na svečano potpisivanje obratio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Cilj nam je da se čim više mladih educira, završi fakultete, pronađe posao i bude adekvatno plaćeno. Da mogu ovdje ostati živjeti i stvarati sebi bolju budućnost, ali i svima nama. Na vama je najveća odgovornost u društvu jer se od vas najviše očekuje. Ljudi koji su akademski obrazovani sutra imaju odgovorne pozicije u zajednici i odgovorni su za razvoj zajednice cijelog našeg kraja – poručio je Janči te svima poželio uspjeh na nadolazećim ispitnim rokovima.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković rekao je da je Đurđevac jedan od gradova koji je shvatio da treba financirati i podržavati znanje.

– Izuzetno smo ponosni da smo sveučilišni grad i da imamo sveučilište u gradu koje olakšava studiranje svima onima koji možda ne bi mogli studirati da ne studiraju kod kuće. Grad se razvija i u tom svom razvoju će trebati mlade i obrazovane ljude – rekao je Lacković uputivši svima poruku da svoju sreću ne traže izvan Hrvatske ili Podravine.

zatvori