Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO U Đurđevcu počelo osposobljavanje za vatrogasna zvanja, Škudar: Dobit ćemo nove osposobljene i educirane članove

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Đurđevca počelo je osposobljavanje za vatrogasna zvanja.

Kako govore u Gradu Đurđevcu, osposobljavanje se provodi za vatrogasca, vatrogasca prve klase, vatrogasnog dočasnika i vatrogasnog dočasnika prve klase, a na tečaju sudjeluju polaznici iz područja vatrogasne zajednice i cijelog Požarnog područja Đurđevac. Ukupno je tako upisano 87 polaznika, od čega je 55 polaznika za zvanje vatrogasac, 12 polaznika za zvanje vatrogasac prve klase, 12 polaznika za zvanje dočasnik te osam polaznika za zvanje dočasnik prve klase.

Tečaj je sufinanciran od strane vatrogasne zajednice i Hrvatske vatrogasne zajednice. Predavači na tečaju su Andrija Puhač, Mirko Večerić, Željko Turbelija i Alen Škudar koji je ujedno i voditelj tečaja.

– U osposobljavanju vatrogasaca služimo se opremom i tehnikom JVP-a Đurđevac. Završetak osposobljavanja očekuje se krajem veljače te ćemo u vatrogastvu dobiti nove osposobljene i educirane članove koji će moći sudjelovati na vatrogasnim intervencijama, vježbama te ostalim poslovima u vatrogastvu i svojim matičnim vatrogasnim organizacijama – rekao je Škudar.

zatvori