Subota, 11. svibnja 2024.

FOTO Šahist Viktor Šalamon osvojio titulu županijskog seniorskog prvaka, Ognjen Domović najbolji junior

Član Šahovskog kluba Picok Viktor Šalamon po prvi je put osvojio titulu seniorskog prvaka Koprivničko-križevačke županije.

Vijest je to objavljena na Facebook stranicama kluba nakon što je tijekom proteklog vikenda u Svetom Ivanu Žabnu održano Pojedinačno seniorsko prvenstvo Koprivničko-križevačke županije. Viktor je titulu osigurao osvojivši pet bodova u šest kola, a od idućeg će mjeseca ponosno nositi i titulu majstorskog kandidata.

U klubu spominju i da je njegov uspjeh upotpunio Ognjen Domović koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji najbolji junior osvojivši četiri boda u šest kola. Drugo mjesto osvojio je Ognjen Matko iz Šahovskog športskog kluba Konaki, a treće Marijan Garac iz Šahovskog kluba Križevci. U đurđevačkom klubu još spominju da su njihove boje branili i Gordan Fuček koji je osvoji osmo mjesto te Gabriel Kapitanić koji je završio na 22. mjestu.

Uz to, održano je i prvenstvo županije u ženskoj konkurenciji, a prvo mjesto osvojila je Petra Kovač iz Šahovskog športskog kluba Konaki, druga je bila Jelena Kokša iz istog kluba, a treća Helena Domislović iz Šahovskog kluba Tomislav-Goran.

– Na oba prvenstva nastupio je ukupno 31 natjecatelj i natjecateljica. Igralo se je tempom 90’+30”, a rezultati će se rejtingirati za nacionalnu i FIDE standard listu – zaključili su u klubu.

zatvori