Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Prva ovogodišnja beba je Nika, dr. Stanišić: Brojke nisu dobre, imali smo 91 porod manje nego 2021. godine

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sa svojom zamjenicom Ksenijom Ostriž i suradnicima danas je već tradicionalno posjetio koprivničko rodilište.

Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, zaželio je svima sve najbolje u novoj godini.

– Hvala vam što ste, već tradicionalno, došli u našu bolnicu koja je kao što svi mogu vidjeti cijelo vrijeme u nekim radovima. U ovom trenutku poboljšavamo sustav, puno radimo na infrastrukturi, a 10. srpnja ove godine završavamo veliki projekt energetske obnove centralne bolničke zgrade vrijedan 32 milijuna kuna – kazao je dr. Devčić koji smatra da bolnica ide u dobrom smjeru naprijed.

Dr. Ivica Stanišić, voditelj rodilišta, pridružio se čestitkama i dobrim željama ravnatelja.

– U 2022. godini imali smo 682 poroda. Nažalost to je 91 porod manje nego 2021. godine. Nešto je više dječice, s obzirom na to da smo imali devet blizanačkih trudnoća tako da je na svijet došlo ukupno 691 novorođenče. Što se tiče broja poroda nismo nikakva iznimka u odnosno na ostala rodilišta koja također bilježe pad, tako da se nažalost uklapamo u taj jedan negativan demografski trend koji nas prati proteklih godina – kazao je dr. Stanišić.

Dodao je kako je stigla i prva beba u ovoj godini.

– Prva beba rođena je u pet sati. Rodila se Nika koja je teška 3.400 grama. Majka i dijete su dobro. Zadnja porođena djeca u prošloj godini su dva blizanca majke filipinskih korijena. S dečkima smo završili godinu, a s djevojčicom počinjemo novu. Nadam se da će ova godina biti barem nešto malo bolja od protekle – zaključio je dr. Stanišić.

zatvori