Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO: POHVALNO Gerontodomaćice iz Đurđevca dijele 250 paketa kućanskih i higijenskih potrepština starijim sugrađanima

Đurđevačke gerontodomaćice u sklopu projekta Zaželi počele su s podjelom mjesečnih paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za korisnike s područja Đurđevca i prigradskih naselja.

Tako će ovih dana gerontodomaćice podijeliti oko 250 paketa svojim korisnicima, izvijestili su iz Grada Đurđevca. Kako je to rekao đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči, gerontodomaćice su se dokazale kao neizmjerna i hvalevrijedna pomoć svojim korisnicima u vidu obavljanja kućanskih poslova, lakše dostupnosti brojnih usluga i ostvarivanju prava te kao odlične sugovornice za razgovor.

– Unazad nekoliko godina uspješno odrađujemo projekte pomoću kojih brinemo o našim starijim i nemoćnim sugrađanima. Zahvaljujem svima na zalaganju i na pomoći onima kojima je ta pomoć neophodna – rekao je.

Podsjetimo, projekt Zaželi započeo je u srpnju prošle godine, a već u rujnu je zaposlena 31 žena na period od šest mjeseci. Svaka djelatnica skrbi o najmanje šest korisnika na način da ih redovito posjećuju, pomažu u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomažu u pripremi obroka, održavanju osobne higijene i čistoće stambenog prostora te pružaju podršku kroz razgovor i druženje.

zatvori