Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: NOĆ MUZEJA Đurđevac pripremio bogat program za posjetitelje utvrde Stari grad i Posjetiteljskog centra

Muzej grada Đurđevca i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji Noći muzeja.

Program počinje u 18 sati kada će se u Muzeju otvoriti izložba “Elektrografija” gostujućeg Mađarskog elektrografskog muzeja Andrasa Bohara. Izložit će se izabrani radovi mađarskih i stranih umjetnika, a potom slijedi nastup srednjoškolskog benda Antares.

U Noći muzeja posjetitelji također mogu razgledati Stalni postav Donacije Ivana Lackovića Croate te upoznati povijest utvrde i Legendu o Picokima putem multimedijalnih i interaktivnih sadržaja u Interpretacijskom centru Picokijade.

U Posjetiteljskom centru Đurđevačkih pijesaka posjetitelji će se moći vratiti u prošlost i naučiti o svojstvima đurđevačkih pijesaka, njihovom nastanku, biljnom i životinjskom svijetu te današnjem suvremenom suživotu čovjeka i pijeska. Panonski bazen, simulacija potresa, VR naočale i podravska mitologija samo su neke od atrakcija koje čekaju posjetitelje u ovom multimedijalnom posjetiteljskom centru kojim se kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentiraju sve posebnosti pustinjskog krajolika te bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji obitavaju na pijescima, neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Spomenimo da će Muzej Grada Đurđevca i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci raditi sve do ponoći, a ulaz na sva događanja u Noći muzeja je slobodan.

zatvori