Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Na siječanjskim akcijama prikupljene 464 doze krvi, novi jubilarci su Dražen Šestanj i Želimir Restović

Dobrovoljni darivatelji u siječnju su dali 464 doze krvi, a novi jubilarci su Dražen Šestanj i Želimir Restović.

Poručili su to iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i dodali da su akcije održane od 16. do 20. siječnja.

– Prva četiri dana bile su to gradske akcije u našim prostorima, a u petak u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj i Sokolovcu. Na akcijama u društvu tijekom četiri dana dobrovoljni darivatelji su dali 419 doza krvi. U ponedjeljak su prikupljene 104 doze, u utorak 109, u srijedu 114, a u četvrtak 92 doze dragocjene tekućine. Pristupilo je 448 darivatelja, a među njima je i osmero onih koji su krv dali prvi puta. Na akciji u petak u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj krv su dala 34 darivatelja, od njih 40 koliko je pristupilo akciji, s tim da je petero darivatelja po prvi put pružilo ruku spasa. Na akciju u Sokolovcu odazvalo se 11 dobrovoljnih darivatelja i svi su mogli dati krv odnosno prikupljeno je 11 doza – objašnjavaju.

Dodaju da su akcije u siječnju rezultirale i s dva jubilarna darivanja sa stotom dozom, a to su darivatelji Dražen Šestanj iz Glogovca i Želimir Restović iz Koprivnice.

– Na siječanjske akcije dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 499 darivatelja koji su dali 464 doze krvi. Prvi puta je krv dalo 13 dobrovoljnih darivatelja, kojima čestitamo na njihovoj odvažnosti i plemenitosti – zaključuju u društvu.

zatvori