Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Gimnazijalke Martina, Iva i Elena putovale u Tursku: Obišli smo muzeje, Mojsijevo drvo, uživali u tradicionalnoj hrani i učile o drugim kulturama

Učenice prvog razreda Gimnazije Fran Galović Martina Forjan, Iva Peršinović i Elena Šijak u pratnji profesorica Katarine Horvat i Darije Kivač posjetile su Tursku, odnosno Hatay.

Kako kažu u gimnaziji, riječ je o putovanju koje je organizirano u sklopu Erasmus+ projekta ”I learn better with different learning methods”, a bila je ovo prva projektna mobilnost i prilika za susret projektnih partnera iz Turske, Poljske, Španjolske i Hrvatske uživo.

– Profesori i učenici škole domaćina, Antakya Gazi Ortaokulu, svojim su gostima tjedan boravka u Turskoj učinili ugodnim i nezaboravnim. Obišli smo brojne muzeje, važne arheološke lokalitete, crkvu sv. Petra, džamije, čuveno Mojsijevo drvo, Grand Bazaar, gradove Samandaǧ, Gaziantep i ŞanlӀurfu te kušali brojne tradicionalne gastronomske specijalitete – poručuju učenice.

Dodaju da su upoznale školu domaćina, održane su prezentacije zemalja sudionica, sudjelovale su na radionicama, u takozvanoj kulturnoj noći plesali su folklorne plesove, imali priredbe i slušali turske tradicionalne pjesme.

– U Koprivnicu smo stigle pune dojmova i sjećanja koja ćemo zauvijek pamtiti – zaključile su.

zatvori