Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Đurđevac nastavlja bilježiti porast broja posjetitelja i noćenja

Prema podacima Turističke zajednice grada Đurđevca u 2022. godini nastavlja se bilježiti porast broja dolazaka posjetitelja, broj noćenja, ali i povećanje broja smještajnih kapaciteta.

– U 2022. godini zabilježeno je 13.330 noćenja što je u odnosu na 2021. godinu i ostvarenih 13.036 noćenja porast od 2,26 posto. Broj turističkih dolazaka povećan je 10,28 posto u odnosu na 2021. godinu. To znači da je 2022. godine ostvareno 5.825 turističkih dolazaka, dok je godine prije ostvareno 5.282 dolazaka – poručuju iz Grada Đurđevca.

Grad i Turistička zajednica u suradnji s gradskim ustanovama i udrugama s područja grada tijekom protekle godine organizirali su niz manifestacija i kulturnih događaja.

– Kolinjefest, Mali fašenk, Đurđevo v Đurđevcu, 54. obljetnica Picokijade, Summer Cock festival, Dani zlevanke, Proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Jesen v Đurđevcu, Dani voća, Dani meda, Zlatna jesen, Advent u Đurđevcu samo su neki od događaja od njih ukupno 200 organiziranih unutar 100 dana koje je posjetilo više od 100.000 posjetitelja – ističu.

Rekordnu posjećenost zabilježili su i turistički sadržaji vezani uz utvrdu Stari grad te Muzej grada Đurđevca. Interpretacijski centar Picokijade, Hrvatska Sahara s devama i domaćim životinjama, novootvoreni Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, Đurđevačka vinska cesta i brojni animatorski programi zahvaljujući suradnji s Gradom i gradskim institucijama te iznimnim promidžbenim aktivnostima, studijskim putovanjima i online ponudama svake godine privlači sve više posjetitelja.

– Multimedijalni Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci je 2022. dobio čak dvije prestižne nagrade. To su Suncokret ruralnog turizma i Simply the best, a posjetilo ga je čak 10.000 posjetitelja. Mini zoo vrt Hrvatsku Saharu posjetilo je 11.000 posjetitelja, a Muzej grada Đurđevca oko 10.000 – dodaju.

Razvoj i povećanje turističkih sadržaja počeli su pratiti i mali OPG-ovi te privatni iznajmljivači otvaranjem smještajnih jedinica. U 2022. godini vrata su otvorila tri nova subjekta, jedan na Đurđevačkoj vinskoj cesti te dva u centru Đurđevca što je sveukupno 11 novih smještajnih kreveta.

zatvori