Utorak, 8. listopada 2024.

Đurđevački muzej za projekte osigurao oko 5.300 eura, Janković Hapavel: Cilj je nastaviti s obogaćivanjem sadržaja i brinuti o zaštiti predmeta

Muzej grada Đurđevca osigurao je oko 5.300 eura sredstava za provedbu djelatnosti tijekom ove godine.

Izvijestili su to iz Grada Đurđevca i dodali da muzej svake godine osigurava sredstva za realizaciju svojih projekata iz različitih programskih područja putem raspisanih natječaja Ministarstva kulture i medija.

– Podržani programi samo su dio muzejsko galerijske djelatnosti muzeja. Ove godine iz navedenog područja prema rezultatima natječaja Muzej Grada Đurđevca svojim prijavama na programe osigurao je ukupno 5.308 eura i to za izložbenu djelatnost 1.990 eura, a za program zaštite muzejske grade te nabavu metalnog ladičara 3.318, eura. Nabava metalnog ormara za zaštitu grade, odnosno tekstilnog rukotvorstva, osobito iz Donacije Ivana Lackovića Croate, dio je neophodne preventivne zaštite muzejskih predmeta – istaknuli su u Gradu.

Ravnateljica Edita Janković Hapavel dodala je pritom da je većina sredstava osigurana iz proračuna Grada Đurđevca, dok se dio sredstava osigurava prijavama na raspisane natječaje i javne pozive.

– Sadržajnost i brojnost izložbenih projekata muzeja dobro su već poznati i prepoznati ne samo na razini lokalne zajednice, nego i šire, a cilj muzeja je nastaviti s obogaćivanjem sadržaja te se paralelno brinuti o zaštiti muzejskih predmeta – rekla je.

Slušaj uživo
zatvori