Utorak, 8. listopada 2024.

Đurđevac među top 10 gradova po povlačenju europskih sredstava, Janči: Drugi smo po ukupno povučenom iznosu od 18 milijuna kuna

Grad Đurđevac se prema istraživanju portala Gradonačelnik.hr, a prema podacima Ministarstva financija, ponovno našao među top 10 gradova po iznosu povučenih europskih sredstava po glavi stanovnika.

Na nacionalnoj ljestvici Đurđevac je zauzeo visoko deveto mjesto s čak 2.388 kuna povučenih sredstava po stanovniku, odnosno ukupno više od 18 milijuna kuna osiguranih sredstava iz europskih fondova za projekte, izvijestili su iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči iskazao je zadovoljstvo ovim vijestima i poručio kako je Đurđevac jedini od gradova koji ima kontinuitet realizacije velikih projekata iz godine u godinu.

– Osim što smo deveti u tablici po povučenim EU sredstvima po glavi stanovnika zanimljivo je da smo zapravo drugi po ukupno povučenom iznosu od 18 milijuna kuna. I dalje nastavljamo s provedbom europskih projekata i prijavama na natječaje koji će se raspisivati iz europskih fondova. Najveći udio u našem proračunu, kao i prošle godine čine upravo europska i nacionalna sredstva. Stoga i u 2022. godini očekujemo plasman među top 10 gradova u povlačenju europskih sredstava – rekao je.

Dodao je kako se nastavlja pripremati projektna dokumentacija za prijavu projekata na raspisane natječaje i brzo povlačenje sredstava.

Podsjetimo, u 2021. godini provedeni su brojni projekti, a neki od njih su Smart city,  izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni, Zaželi program zapošljavanja gerontodomaćica, Picoki za sport, uređen je okoliš Doma kulture, opremljen je vrtić i educirane su odgojiteljice putem projekta Maslačak za sve, uređena je trim staza u Park šumi Borik, zaposleni su pomoćnici u nastavi te u sklopu projekta Prirodne baštine izgrađen Hostel u Boriku. Uređen je i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Izvor: Grad Đurđevac
Slušaj uživo
zatvori