Srijeda, 8. svibnja 2024.

Članovi Udruge SUMA godinu završili uz dobre vijesti, Miloš: Želimo pokrenuti prvi digitalni volonterski centar u Hrvatskoj

Članovi SUMA-e – Udruge za održiviji razvoj iz Podravskih Sesveta prošlu su godinu završili uz nekoliko dobrih vijesti.

Naime, udruga je jedna od 11 organizacija u Hrvatskoj odabrana za pokretanje vlastite fundraising kampanje. Članovi stoga žele pokrenuti prvi digitalni volonterski centar u Hrvatskoj o čemu nam je više rekao predsjednik udruge Vladimir Miloš.

– Cilj je omogućiti svim mladima koji nemaju organizirano volontiranje da počnu. Uskoro počinjemo s pilot projektom u koji planiramo uključiti više od 50 volontera iz nasumično odabranih mjesta u Hrvatskoj. Tako bismo prvo testirali funkcionira li ideja, a nakon toga bismo kreirali platformu na koju bi se svi zainteresirani mogli uključiti online – rekao je Miloš.

Spomenimo da je udruga jedna od dobitnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

– To nije klasičan projekt, već služi za stabilizaciju udruge i zapošljavanje jedne osobe. Početkom ove godine zaposlili smo jednu osobu na radno mjesto administrativne radnice koja će biti potpora za sve aktivnosti. Vodit će društvene mreže, marketing, biti u kontaktu s vanjskim partnerima, voditi evidenciju volontera, asistirati u pisanju projekata, ali će i sama pisati projekte – rekao je i dodao da je plaća za administrativnu radnicu osigurana za naredne tri godine.

Planovi za ovu godinu su također veliki – želja je organizacija radionica i aktivnosti, konferencija za mlade, ali i registracija gospodarske djelatnosti.

– Htjeli bismo napraviti vlastitu web trgovinu. Izrađivali bismo i prodavali održive proizvode poput termosice od bambusa i slično – zaključio je Miloš.

zatvori