Subota, 27. travnja 2024.

Čimin: Za koprivnički muzej u državnom proračunu osigurano 20.000 eura za više programa

Dobre vijesti stigle su Muzeju grada Koprivnice s novom godinom, a vezano uz sufinanciranje muzejskih programa i aktivnosti od strane Ministarstva kulture i medija u 2023. godini.

Rekao je to ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i dodao da je za sveukupno četiri programa odobreno gotovo 20.000 eura.

– Pojedinačno to izgleda ovako. Za tri izložbe u Galeriji Koprivnica – Gordana Špoljar Andrašić, Važno je zvati se Ivan, Krešimir Tadić, odobreno je 5.308,91 eura, dok je za interdisciplinarni program Drava art biennale odobreno 1.990,84 eura. Nadalje, nakon prošlogodišnjeg prvog sufinanciranja muzejskog nakladništva i ove godine je nastavljeno s istim pa je tako za Podravski zbornik 49 i njegovu Biblioteku – Sabolićev zbornik, Zbornik radova o stradanju Roma u Drugom svjetskom ratu, u državnom proračunu osigurano 6.636,14 eura što je čak 150 posto više nego li je bilo u 2022. godini – objasnio je ravnatelj.

Napomenuo je i da je za potrebe preventivne zaštite i konzervatorsko-restauratorske radove na građi Muzeja grada Koprivnice osigurano je dodatnih 5.972,53 eura.

– Očekuju se još rezultati i na preostalim programskim područjima: zaštita kulturne baštine, investicije i opremanje te razvoj publike – zaključio je Čimin.

zatvori