Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Asfaltiran put u predjelu Boričec u Suhoj Kataleni, Janči: Izgradnja prometnica je jedan od ključnih projekata za razvoj turizma

Nakon što je završilo asfaltiranje u Severovcima i Grkinama, počeli su daljnji planirani radovi na komunalnoj infrastrukturi na području Đurđevca i prigradskih naselja.

Tako su ovaj tjedan završeni asfalterski radovi u vinogradarskom predjelu Boričec na području Suhe Katalene. Asfaltirano je oko kilometar ceste, a uskoro počinje asfaltiranje i predjela Borik, također u Suhoj Kataleni, izvijestili su iz Grada Đurđevca.

Kako je napomenuo gradonačelnik Hrvoje Janči, ovo je samo nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području prigradskih naselja.

– Asfaltirani putevi su potaknuli naše vinogradare da razvijaju svoju ponudu tako da bilježimo i povećan broj registriranih kušaonica, izletišta, ali i apartmana jer je upravo priroda naše bogatstvo koje u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju. Izgradnja prometnica je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma – zaključio je gradonačelnik.

Brojni vinogradari pritom su s veseljem dočekali asfalt ispred svojih klijeti jer je dosadašnji šljunčani put imao dosta rupa i često se morao obnavljati.

Podsjetimo, prethodno je izgrađena i trafostanica za predio Borik i Boričec pa se na taj način omogućilo vlasnicima klijeti priključenje na struju.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori