Nedjelja, 5. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Vozač s 2,5 promila vozio đurđevačkim ulicama, vozačica sa 140 projurila kroz Kenđelovec

Tijekom produženog vikenda od 23. do 27. prosinca u Podravini i Prigorju zabilježeno je 13 prometnih nesreća i sankcionirana su 103 prometna prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je, kad je riječ o prometnim prekršajima, najviše bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 1:24 u Ulici Stjepana Radića u Đurđevcu kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,56 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u ponedjeljak u 8:05 u Kenđelovcu gdje se vozačica osobnog automobila kretala brzinom od 140 kilometara na sat iako je ograničenje 70 – objašnjavaju u policiji.

Napominju da su dva vozača su zadržana u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Uhićena su tri vozača te je nad jednim vozačem proveden žurni prekršajni postupak.

– Izvršen je nadzor 34 mlada vozača. Počinili su pet prometnih prekršaja od čega prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja testiranja na prisustvo alkohola ili droga, prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te dva ostala prekršaja – zaključuju u policiji.

zatvori