Subota, 18. svibnja 2024.

VELIKI PLANOVI Janči: Iduće godine čekaju nas iskoraci u turizmu, rekonstruirat će se trg, dograditi vrtić, škola dobiva bazen

Velike planove za Đurđevac najavili su gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković u programu Podravskog radija.

Ono što će se sigurno raditi u Đurđevcu iduće godine je rekonstrukcija glavnog gradskog trga, dogradnja zgrade Dječjeg vrtića Maslačak i izgradnja upravne zgrade komunalnih tvrtki iza zgrade suda najavio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Ovisno o rezultatima natječaja realizirat će se i projekt uređenja utvrde Stari grad s okolišem i jezerima. Dogradit će se zgrada Osnovne škole Đurđevac s učionicama, restoranom, kuhinjom i bazenom za školu plivanja. Ambicija nam je iduće godine isprojektirati zgradu glazbene škole i to također prijaviti na natječaj tako da imamo vlastitu glazbenu školu – rekao je Janči.

Govoreći o turizmu predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković rekao je da Đurđevac ima dobru turističku ponudu te da će cijela iduća godina biti posvećena aktivnom razvoju turizma.

– Svi govorimo o gastronomskoj ponudi i koja su to tradicionalna jela, ali se stalno zatvaramo u tu nekakvu kartu standardnih jela. Tu postoji veliki potencijal sa svojim sadržajima unutar utvrde Stari grad. Možemo vrhunski prezentirati jela naših starih. Tu ćemo koristiti usluge ljudi koji su na jednoj višoj razini i koji će nam pomoći da to prezentiramo – rekao je Lacković.

Dodao je da je cilj je da Podravina bude gastronomski prepoznata.

– Cilj je da znamo zašto idemo u Podravinu i što tu možemo dobroga pojesti. Kada dođete u Podravinu, onda nemate tu percepciju. Stvaranje te percepcije je jedan od ciljeva – ističe.

Ono što će se također razvijati na području turizma u Đurđevcu su i smještajni kapaciteti. Lacković je najavio javne pozive kojima će se moći ostvariti financijska sredstva.

– Imamo tu mogućnost stavljanja klijeti u vinogradima u turističku ponudu, međutim to ima određene preduvjete. Bit će definirano kako objekt mora izgledati i koje uvjete mora zadovoljiti da bi ga se moglo staviti u kategoriju nekategoriziranog sadržaja kroz difuzni hotel koji će se osnovati i početi funkcionirati iduće godine – poručio je Lacković.

zatvori