Srijeda, 15. svibnja 2024.

TURIZAM U BROJKAMA Kristina Sočev: Na području županije tijekom ove godine bilo je gotovo 20.000 posjetitelja i 44.000 noćenja

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije godinu zaključuje s dobrim brojkama.

Rekla je to na posljednjoj sjednici Turističkog vijeća pomoćnica direktora Kristina Sočev.

– Turistička djelatnost na području naše županije dobro se razvija čemu svjedoče i sve bolje brojke – ponajviše u broju turističkih proizvoda i ponude koja je na raspolaganju posjetiteljima, ali i povećanja broja dolazaka pa je tako 5.000 dolazaka više nego prošle godine, a noćenja je 10.000 više nego prošle godine. Na području županije tijekom ove godine zabilježeno je gotovo 20.000 posjetitelja i 44.000 noćenja – objasnila je Sočev.

Dodala je da posebno veseli i povećanje smještajnih kapaciteta za 100 ležajeva čemu su doprinijele i financijske potpore za razvoj smještaja u privatnom sektoru koje je osigurala Turistička zajednica te činjenica da je Koprivničko-križevačka županija prerasla iz jednodnevne u višednevnu turističku destinaciju.

Spomenimo da je sjednicu vodio župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Turističke zajednice, a članovi Vijeća jednoglasno su usvojili Prijedloga Izmjena i dopuna Programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu te Prijedlog Programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu.

– U novoj godini će se snažno početi s unaprjeđenjem postojećih i razvojem novih turističkih proizvoda, daljnjim ulaganjima u turističku infrastrukturu, edukacije, potpore i druge mjere koje daju dobre rezultate i pomažu u turističkom razvoju svih područja naše županije – zaključili su članovi Vijeća na kraju sjednice.

zatvori