Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

TRAJU PRIPREME Parkiranje će se plaćati isključivo eurima, aparati neće vraćati ostatak novca

Na pojedinim aparatima za naplatu parkiranja u Koprivnici posljednjih su dana osvanule obavijesti da ne rade.

U koprivničkom Komunalcu rekli su nam da nisu u funkciji zbog podešavanja koja se rade zbog prelaska na novu valutu plaćanja.

– Parkiranje je i dalje moguće plaćati putem svih ostalih kanala naplate i to SMS-om, kupnjom parkirne karte na kioscima Tiska, putem mobilnih aplikacija Bmove, KeksPay i Aircash – napominju.

Nadalje, objašnjavaju da iako do 15. siječnja postoji mogućnost dvojnog plaćanja, dakle u kunama i eurima, aparati za naplatu parkiranja će od 1. siječnja primati samo eure.

– Prema smjernicama ministarstva, samoposlužni aparati ne moraju imati mogućnost dvojnog plaćanja, znači koristit će samo jednu valutu i to kovanice od 5, 10, 20 i 50 centi te od jednog i dva eura – objašnjavaju i dodaju da se eurima može plaćati s prvim danom naplate, dakle od 2. siječnja.

Ostatak novca aparati neće vraćati, nastavljaju u Komunalcu.

– Kao i do sada, aparati neće vraćati ostatak, odnosno vrijeme parkiranja će se produžiti za iznos koji je više uplaćen – zaključuju.

Podsjetimo, prema cjeniku javnog parkinga od 13. prosinca, sat parkiranja u prvoj zoni iznosi 0,60 eura što je 4,52 kune, a u drugoj zoni 0,40 eura što je 3,01 kuna. Što se tiče dnevne parkirne karte, ona u prvoj zoni iznosi 7,20 eura što je 54,25 kuna, a u drugoj 4,80 eura što je 36,17 kuna.

Cijene mjesečnih i godišnjih parkirnih karti, kao i onih stanarskih, dostupne su ovdje, a cjenik privatnog parkinga, primjerice kod Gradske tržnice ili Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, možete pronaći ovdje.

zatvori