Nedjelja, 5. svibnja 2024.

ŠKOLSKI MEDNI DAN Učenici učili o važnosti pčela u ekosustavu

Učenici prvog razreda Osnovne škole Đurđevac obilježili su Školski medni dan koji se svake godine obilježava 7. prosinca, a koji je vezan uz svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Lokalni pčelar Igor Gorički održao je edukativno predavanje na kojem su učenici učili o važnosti pčela u ekosustavu, a posebno o blagotvornom utjecaju meda i ostalih pčelinjih proizvoda na cijeli ljudski organizam.

Kako bi se potaknula što veća konzumacija meda među školskom djecom i dodatno razvila svijest o važnosti pčela, svaki učenik je dobio teglicu meda od lokalnih OPG-ova i slikovnicu “Pčelica Jelica i medo Edo”.

– Naša škola ulaže velike napore u osvješćivanju učenika o ekologiji, zdravlju i zaštiti okoliša i vjerujemo da su tijekom zanimljivih aktivnosti na Školski medni dan učenici naučili još više cijeniti pčele i njihovu ulogu u cijelom ekosustavu – poručili su iz škole.

Dodajmo da su učenici 1.b razreda održali integrirani nastavni dan vezan uz pčele i med te su tijekom nastavnih sati hrvatskog jezika, matematike, glazbene i likovne kulture dodatno učili o pčelama i njihovoj važnosti.

zatvori