Petak, 17. svibnja 2024.

S drugim polugodištem počinje produženi boravak, učenici će dobiti obrok, pisati zadaću, kreativno se izražavati i baviti sportom

S drugim polugodištem u koprivničkim osnovnim školama u kojima se provodi jednosmjenska nastava počinje s radom takozvani produženi boravak.

Kako nam je rekla zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, riječ je o Osnovnoj školi Đuro Ester i Osnovnoj školi Podolice, a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o organizaciji i provedbi programa produženog boravka u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Koprivnica.

– Prema ovoj odluci u mogućnosti smo provoditi produženi boravak, dobili smo suglasnost te smo u ovom proračunu osigurali proračunska sredstva za zapošljavanje četvero nastavnica odnosno nastavnika, u svakoj školi po dvoje, koji će moći provoditi program produženog boravka – kazala je Ostriž.

Dodala je da to znači da će djeca nakon škole moći ostati do nekakvih 15 sati, ovisno o svakoj školi, zatim dobiti obrok, napraviti zadaću, zabaviti se malo na kreativan način ili kroz sportske aktivnosti.

– Ovom smo odlukom formalizirali mogućnost organizacije samog produženog boravka za što vjerujem da će doprinijeti kvaliteti obiteljskog života, a možda i sigurnosti roditelja da su njihova djeca od prvog do četvrtog razreda ipak zbrinuta kad njih nema kod kuće, odnosno kad rade – objasnila je Ostriž.

Spomenimo da je u gradskom proračunu za 2023. godinu za ovu aktivnost osigurano 60.760 eura.

zatvori