Četvrtak, 2. svibnja 2024.

RIJEŠEN VIŠEGODIŠNJI PROBLEM Koprivničanka dr. Vrtiprah Buhinjak nova je ginekologinja u Križevcima

Koprivničanka Dunja Vrtiprah Buhinjak, doktorica medicine specijalistica ginekologije i opstetricije, i križevački gradonačelnik Mario Rajn danas su potpisali ugovor o dodjeli poticajne naknade.

Dr. Vrtiprah Buhinjak zaposlena je na neodređeno, na puno radno vrijeme u Specijalističkoj ordinaciji za zdravstvenu zaštitu žena u Križevcima.

– Podržavam ovakvu poticajnu naknadu za rad liječnika specijalista ginekologa kao i pedijatra. Svakako sam zadovoljna s odlukom i zahvaljujem – rekla je.

Posebno zadovoljstvo istaknuo je gradonačelnik koji je naglasio kako je na ovaj način riješen višegodišnji problem.

– Hvala vam što ste prepoznali značaj ovog javnog poziva i odlučili se na rad u Križevcima, na zadovoljstvo svih naših sugrađanki. Nadam se da ćemo uskoro na ovaj način pronaći stalnog doktora specijalista pedijatra – dodao je Rajn.

Spomenimo da je s obzirom na nedostatak stalnog doktora specijalista ginekologije i opstetricije te pedijatra, Grad Križevci ove godine objavio Javni poziv za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu za 2022. godinu kroz koji je osigurana naknada u iznosu od 100.000 kuna godišnje u cilju osiguravanja dostupnosti i kontinuiteta specijalističke zdravstvene zaštite na području Križevaca.

Izvor: Grad Križevci
zatvori