Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Radovi Lee Gregurec, Karla Sabolića i Klare Solić plasirali se na međunarodnu izložbu u Japanu

Tri likovna rada učenika s područja Koprivničko-križevačke županije plasirala su se na 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa u Japanu.

Na natječaj je pristiglo 1.750 radova, a Stručno povjerenstvo izabralo je 172 koja šalje na veliko finale međunarodne izložbe. Među njima su i radovi “Ruka u dva svijeta” učenika Karla Sabolića i rad “Dubrovnik” koji je naslikala učenica Lea Gregurec, oboje iz Osnovne škole Đurđevac. Mentor im je učitelj likovne kulture Zoran Vidaković.

– Hrvatski školski muzej objavio je likovni natječaj početkom rujna ove godine koji u suradnji s Veleposlanstvom Japana sudjeluje u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa – poručili su iz škole.

Plasirao se i bakropis učenice sedmog razreda Osnovne škole Gola Klare Solić čiji je mentor učitelj likovne kulture Mario Dimić.

Spomenimo da svake druge godine na poziv organizacije JOCA (Japan Overseas Cooperative Association) Hrvatski školski muzej objavljuje natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova djece u dobi od četiri do 15 godina.

Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta.

Izvor: OŠ Đurđevac
Izvor: OŠ Đurđevac
Ustupio Mario Dimić.
zatvori