Četvrtak, 10. listopada 2024.

PRELAZAK NA EURO Dio podravskih bankomata već nedostupan, dio ih uskoro prestaje s radom

Hrvatska se već neko vrijeme priprema na prelazak na euro koji nas očekuje prvog dana 2023. godine.

Do sada su se mogli kupiti paketi euro kovanica vrijednosti 13,28 eura. što je ekvivalent 100 kuna, a osim toga dio bankomata će nakon 15. prosinca biti nedostupno zbog prilagodbe na euro.

Kakva će situacija u narednih dva tjedna biti na području Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije doznajmo od samih banaka, a dio informacija pronašli smo na njihovim službenim stranicama.

– Bankomat u Koprivnici ugašen je 12. prosinca i neće raditi do 1. siječnja, u Slatini se gasi 28. prosinca i u Orahovici 19. prosinca i neće raditi do 1. siječnja – poručuju iz Slatinske banke.

Kada je u pitanju OTP banka, govore da su njihovi bankomati spremni na prelazak na euro.

– Cijela bankomatska mreža je već prilagođena tako da će bankomati do 31. prosinca do 23:30 isplaćivati kune, dok će od 1. siječnja nekoliko minuta nakon ponoći isplaćivati eure – dodaju.

Bankomat Hrvatske poštanske banke u Koprivnici s radom prestaje 21. prosinca.

– Od 15. prosinca do 15. siječnja privremeno se ukida naknada za podizanje gotovine debitnim karticama fizičkih osoba na svim bankomatima u Hrvatskoj kako bi se u razdoblju najintenzivnije prilagodbe bankomatske mreže na novu valutu povećala dostupnost gotovog novca – kunama do 31. prosinca i eurima od 1. siječnja – ističu.

Dodaju i da će svi njihovi bankomati biti pripremljeni za podizanje eura od 15. siječnja.

Što se tiče Erste bankomata, u Đurđevcu će onaj uz banku prestati s radom 29. prosinca i ponovno započeti 1. siječnja, dok će onaj na Gradskoj tržnici i u Molvama prestati s radom 1. siječnja, a početi 14. siječnja. U Pitomači će se bankomat na euro prilagođavati od 29. prosinca do 1. siječnja,

U Koprivnici će oni biti formatirani još ove godine. Onaj na adresi Željka Selingera 2 ne radi od 8. prosinca, dok 15. prosinca privremeno prestaju raditi na adresama Gospodarska ulica 1 i Ivana Česmičkog 26. Bankomat uz banku će prestati raditi 28. prosinca. Svi bankomati u Koprivnici ponovno će biti u funkciji prvog dana iduće godine.

Za Virovitičane je dobro znati da će se i ondje Erste bankomati formatirati već ove godine. U Osječkoj ulici započinje formatiranje 20. prosinca, na Trgu kralja Tomislava od 23. i na Trgu dr. Franje Tuđmana od 28. prosinca. Svi će ponovno biti u funkciji 1. siječnja.

U Virju će pak biti dostupan do kraja godine, a formatiranje će se odraditi od 1. do 14. siječnja.

Što se tiče bankomata Zagrebačke banke, u Đurđevcu je jedan kod banke već prestao s radom 8. prosinca, idući će prestati 28. i 31. prosinca. U funkciju će se vratiti 1. i 2. siječnja. Do kraja godine ostaje u funkciji onaj u Kalinovcu, a nedostupan će biti od 31. prosinca do 10. siječnja.

Bankomati na Florijanskom trgu u Koprivnici neće biti dostupni od 31. prosinca do 2. siječnja, na Trgu Eugena Kumičića od 20. prosinca do 1. siječnja, u Kolodvorskoj od 27. prosinca do 1. siječnja, a na Radničkoj cesti od 31. prosinca do 11. siječnja.

Virovci više na svojem bankomatu Zagrebačke banke ne mogu podizati kune, ali će zato eure moći od 1. siječnja.

S druge strane Virovitičani to mogu učiniti do 31. prosinca u Sajmišnoj ulici i na Trgu Franje Tuđmana, a eure će na svojem bankomatu moći početi podizati od 3. odnosno 1. siječnja. Bankomati na Trgu Bonifacija Gerbera i Trgu Franje Tuđmana prestaju s radom 15. prosinca i počinju 1. siječnja.

U Križevcima bankomati Zagrebačke banke u Baltićevoj i Teslinoj prestaju s radom 27. prosinca, a počinju 1. siječnja. Na Trgu sv. Florijana prestao je raditi 9. prosinca, a nakon njega će prestati raditi i na Trgu Antuna Nemčića, jedan 20., a drugi 31. prosinca. S radom počinju u prva dva dana iduće godine.

Kada je u pitanju Podravska banka, bankomati u Đurđevcu i Goli neće biti dostupni od 29. prosinca do 1. siječnja, a u Križevcima od 27. prosinca do 1. siječnja.

U Koprivnici će od 27. prosinca biti nedostupan u Starčevićevoj, 29. prosinca onaj na Florijanskom trgu, a oba će početi raditi prvog dana iduće godine. Dio bankomata kod poslovnice prestaje s radom 30. te 31. prosinca. Posljednjeg dana ove godine nedostupni će biti bankomati u Starogradskoj ulici, u ulici Ivana Česmičkog i na Trgu bana Josipa Jelačića. Iako istog dana postaju nedostupni, različiti su termini kada će se s njih moći podizati euri. Na Trgu bana Josipa Jelačića to će biti moguće od 3., a na preostala dva od 5. siječnja.

Kada su u pitanju Privredna banka Zagreb i Raiffeisen banka, na njihovim stranicama nismo pronašli dostupnost bankomata u narednih mjesec dana, ali će Hrvatska udruga banaka 15. prosinca objaviti interaktivnu kartu s dostupnim bankomatima.

Slušaj uživo
zatvori