Subota, 4. svibnja 2024.

Policija provodi Dan ljubaznosti u prometu, vozači koji poštuju prometne propise bit će prigodno nagrađeni

Kako bi se dodatno smanjilo stradavanje pješaka u prometu Policijska uprava koprivničko-križevačka danas u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima provodi akciju Dan ljubaznosti u prometu.

U policiji govore da preventivnom akcijom žele senzibilizirati vozače na sudjelovanje i stradavanje pješaka u prometu i ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima doprinosi teškom stradavanju pješaka.

– U 10 prometnih nesreća, od čega devet s ozlijeđenim osobama i jednoj s materijalnom, sudjelovalo je 12 pješaka. U ovim nesrećama teško je ozlijeđeno sedam pješaka, dok su dva pješaka lakše ozlijeđena. Na pješačkim prijelazima zabilježene su četiri nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dva pješaka teško, a tri lako ozlijeđena – objasnili su u policiji.

U usporedbi s podacima za prvih 11 mjeseci 2021. godine zabilježen je manji broj prometnih nesreća na pješačkim prijelazima, dok je broj teško ozlijeđenih pješaka na istoj razini, a povećan je broj lakše ozlijeđenih pješaka.

Spomenimo da će u preventivnoj akciji vozači koji će poštivati prometne propise biti prigodno nagrađeni.

zatvori