Subota, 27. travnja 2024.

Policija nadrogiranom recidivistu oduzela automobil pa mu ga sud vratio uz paprenu novčanu kaznu i uvjetni zatvor

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici jučer je doveden 31-godišnjak koji je u četvrtak u 23:45 vozio automobil na cesti Velika Mučna – Rasinja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je muškarac vozio automobil za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije i za vrijeme dok mu rješenjem Policijske uprave koprivničko-križevačke zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola poništena.

U policiji dodaju kako je kod vozača utvrđena prisutnost droge u organizmu preliminarnim testiranjem, dok je vađenje krvi i izuzimanje urina zbog utvrđivanje prisutnosti droga u organizmu odbio.

– Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet osobni automobil koji je vozio te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom – naglasili su u policiji.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna i kaznom zatvora od 15 dana s uvjetno na 12 mjeseci. Sud je odlučio da se oduzeto vozilo vrati vlasniku vozila.

zatvori