Petak, 26. travnja 2024.

Podravkašice u petak dočekuju Poljakinje, Babić: Proces priprema je pod kontrolom, sigurno ćemo biti spremni za utakmicu

Rukometašice Podravka Vegete ovog će petka od 19 sati protiv poljskih prvakinja MKS Zagebie Lubina igrati uzvratnu utakmicu trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

Iz kluba su izvijestili da je tim povodom danas održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Željko Babić podijelio svoje dojmove iz gostujuće utakmice koju je opisao kao fantastično i pozitivno iskustvo, a koja je, podsjetimo, završila rezultatom 24:24.

>> FOTO Podravkašice u prvoj kvalifikacijskoj utakmici Europske lige remizirale s jakim Poljakinjama

– Moram naglasiti ono što je bitno, a to je nevjerojatna ustrajnost cura, disciplina, vjera, trud i želja za dobrim rezultatom. One su te koje su nas napravile radosnim i ponosnima. Zahvaljujem im i ovim putem na svemu što su nam dale u Poljskoj, a dale su nam jako puno – rekao je Babić.

Konferenciji je prisustvovala i Podravkašica Dora Kalaus koja je naglasila kako je odigrana utakmica ujedno bila i prva europska za novu ekipu.

Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Ivan Brkić

– Mislim da je to bio jedan od faktora zbog kojeg na utakmici u Poljskoj nismo pokazale sve što smo mogle. Na kraju smo cijelu utakmicu lovile rezultat, ali sretna sam i ponosna jer nismo odustale i na kraju si stvorile šansu da pobijedimo utakmicu u kojoj smo zapravo bile lošije nego što smo dosad pokazale da možemo. Vjerujem da imamo puno rezervi i mogućnosti za utakmicu koja nam dolazi u petak – rekla je Dora Kalaus.

Tina Barišić imala je slične dojmove.

Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Ivan Brkić

– To nam je bila prva prava utakmica, igrali smo dosad prijateljske s jakim ekipama, ali to nije bio isti osjećaj. Ova nam je stvarno jako puno značila. Mislim da smo bile malo stisnute u početku, gubile smo i pet razlike, ali stvarno smo vjerovale i mislim da je ovaj izjednačen rezultat realan jer smo povele tek u 56. minuti – kazala je Barišić.

Babić je komentirao i zdravlje igračica nakon prilično zahtjevnog putovanja te utakmice koja nije bila nimalo lagana za ekipu.

– Utakmica je po tom pitanju dobro završila, nemamo povrijeđenih igračica. Put je bio relativno u redu, jedan dan su odmorile, a jučer smo imali regeneraciju i taktički trening defenzivan gdje smo ponovili njihova kretanja. Sve je u redu, imamo dobru pripremu, stabilnu i po tom pitanju se ne moramo brinuti. Jučer smo se fokusirali na našu obranu, danas imamo trening, imamo dosta trčanja, tranziciju. Radimo finu umjerenu pripremu bez nekih tenzija, znamo što moramo raditi, ispravljamo ono što nije bilo dobro. Ja sam osobno jako zadovoljan s reakcijom naših igračica tako da je proces pod kontrolom i mi ćemo sigurno biti spremni za utakmicu – otkrio je Babić.

Kako se pripremaju za ovu važnu utakmicu također je ispričao trener Željko Babić.

– Pripreme su uobičajene kao i za svaku utakmicu, imali smo video, treninge, radimo analizu protivnika. Jučer smo se fokusirali na našu obranu, danas imamo trening, imamo dosta trčanja, tranziciju. Radimo finu umjerenu pripremu bez nekih tenzija, znamo što moramo raditi, ispravljamo ono što nije bilo dobro. Ja sam osobno jako zadovoljan s reakcijom naših igračica tako da je proces pod kontrolom i mi ćemo sigurno biti spremni za utakmicu – rekao je trener Babić.

Je li postojao strah u Poljskoj nakon što su se Poljakinje odvojile na pet razlike odnosno što je u tom trenutku bilo u glavi, upitao je jedan od novinara. Iako pitanje nije bilo lako trener je brzo našao prave riječi za te trenutke.

– Bilo mi je u glavi da moramo zaustaviti negativan pad, da moramo naći brzo rješenje s nekim brzim golom i bio sam spreman da izgubimo i 15 razlike, igrao bih sedmog igrača – odgovorio je.

Spomenimo da će na utakmici u petak ponovno biti zanimljivo i za djecu jer ih očekuju Lino kutak, maskota Lino, ali i Mirko Reciklirko. Uoči početka utakmice sprema se i svečani protokol iznenađenja na kojem će Rukometni klub Podravka predati poklon svom glavnom sponzoru Podravki za 75 godina uspješnog poslovanja.

Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Ivan Brkić
zatvori