Petak, 3. svibnja 2024.

Podignuta optužnica protiv 34-godišnjaka koji je nevjenčanu suprugu dva puta zatvorio u skladište ugostiteljskog objekta

Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjaka zbog počinjenih kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode i četiri kaznena djela prijetnje.

Kako piše u priopćenju, optužnica je podignuta pred Općinskim sudom u Koprivnici, a 34-godišnjaka se tereti da je od siječnja 2016. do kolovoza 2022. godine učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju 29-godišnju izvanbračnu suprugu.

Osim toga, 34-godišnjak je u dva navrata, u prosincu 2021. i svibnju ove godine, 29-godišnjakinju na silu ugurao i držao zatvorenu u prostoru skladišta jednog ugostiteljskog objekta te je njoj i još jednoj osobi u četiri navrata upućivao prijetnje smrću.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru od 1. rujna ove godine, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima okrivljenik prijeti.

zatvori