Petak, 3. svibnja 2024.

Odobren projekt Koprivnička banka hrane, Sočev: Cilj je da se promiče doniranje i spriječi bacanje

Za projekt Koprivnička banka hrane Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobreno je gotovo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ravnateljica društva Adela Sočev objasnila nam je da su sredstva odobrena nakon što se društvo javilo na poziv koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede.

– Kroz ovaj projekt kupit ćemo jedno teretno vozilo i viličar i time ćemo stvoriti preduvjete za povećanje primanja, skladištenja i distribucije donacija hrane i to prema drugim registriranim posrednicima. Na taj ćemo način preuzeti koordinacijsku i organizacijsku ulogu banke hrane za Koprivničko-križevačku županiju – naglasila je.

Sočev je dodala da je provođenje projekta logičan slijed događaja s obzirom na to da društvo uskoro seli u novi prostor.

– S obzirom na to da smo najveće društvo Crvenog križa u županiji, a isto tako željno očekujemo da se sljedeće godine preselimo u novi prostor u kojem je i veliko adekvatno skladište hrane, nekako se sve nametnulo da postanemo i koordinator banke hrane pa da možemo primati i izdavati puno više donacija – poručila je.

Nada se i da će se u budućnosti podići svijest o doniranju hrane.

– Nadamo se da će se donatori u našem okruženju osvijestiti da se sve ono što je pred istekom roka trajanja može iskoristiti i podijeliti onima koji su u socijalnoj potrebi. Imamo dio postojećih donatora s kojima ćemo nastaviti suradnju, a svima zajedno nam je cilj da se promiče doniranje hrane i spriječi bacanje hrane – zaključila je.

Apelirala je i na sve one koji imaju hranu pred istekom roka trajanja da ju doniraju društvu.

Izvor: GDCK Koprivnica
Izvor: GDCK Koprivnica
Izvor: GDCK Koprivnica
zatvori