Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

OD KLASIKE SAMO NAJBOLJE Martina Filjak i Monika Leskovar večeras nastupaju u Domoljubu

Klaviristica Martina Filjak i violončelistica Monika Leskovar u koprivničkoj dvorani Domoljub večeras će održati koncert.

Iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić izvijestili su da koncert koji počinje u 19 sati organizira Glazbena mladež Koprivnica, a nastupit će višestruko nagrađivane umjetnice sa značajnom međunarodnom karijerom i reputacijom.

– Martina Filjak pažnju šire međunarodne javnosti privukla je 2009. godine kada je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču, kao i dvorani Zankel u Carnegie Hallu. Za Moniku Leskovar kritičari navode neiscrpnu tonsku maštovitost, studioznu utemeljenost interpretacije i kreativno improvizacijsko nadahnuće trenutkom. Mnoštvu recitala i solističkih nastupa uz glasovite orkestre Leskovar je pridodala i niz koncerata na kojima se iskazala kao umjetnica dostojna suradnje s nekoliko najvećih glazbenika našega doba – objasnili su.

zatvori