Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: NOVA ORDINACIJA U ĐURĐEVCU Topolčić Blažek: Ovakvu suvremenu opremu imaju još samo Rebro i Vinogradska

Đurđevčani od danas u Domu zdravlja imaju specijalističku ordinaciju oftalmologije i optometrije u kojoj će raditi Đurđevčanka Blaženka Topolčić Blažek.

Ordinacija je opremljena i sa suvremenim OCT uređajem, dijagnostikom za lasersko i slojevito snimanje mrežnice, vidnog živca i rožnice na koji je dr. Blaženka Topolčić Blažek posebno ponosna.

– To je uređaj koji dubinski snima oko i to je relativno nova tehnologija koja je u Hrvatskoj uvedena 2010. godine. Sve je bazirano na softveru i sustavu leća i mi smo jedni od prvih u Hrvatskoj koji smo dobili posebnu leću koja snima očni kut koji je važan za praćenje glaukomskih pacijenata. Taj softver imamo mi i možda KBC Rebro i Vinogradska bolnica – istaknula je Topolčić Blažek.

Ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije dr. Mirjana Hanžeković je naglasila da je Koprivničko-križevačka županija u financijskom dijelu osigurala sva potrebna sredstva za opremanje ordinacije u koju je uloženo 300.000 kuna, a istaknula je i da cijelu godinu rade na razvijanju zdravstvene skrbi te je najavila radove za iduću godinu.

– Sljedeće godine ćemo puno raditi na kapitalnim projektima na rekonstrukciji zgrade u Đurđevcu i radit će se na projektno-tehničkoj dokumentaciji za rušenje i izgradnju zgrade u ispostavi Doma zdravlja u Križevcima – rekla je Hanžeković.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren istaknuo je da je ovo jedan veliki korak za Đurđevac i ovaj dio županije koju pokriva ispostava.

– Oftalmologija je, usudim se reći, u tom broju pruženih usluga na vrlo visokom mjestu jer puno ljudi ima problema s vidom kada dođu u određenu životnu dob. Svi smo zadovoljni ovim događajem i činjenicom da ovdje imamo liječnicu. To je zaista dobitna kombinacija da netko tko ovdje živi, radi i poznaje ljude te možemo pružiti tu vrstu usluge našim stanovnicima – poručio je Koren.

Na otvorenju ordinacije nije došao nitko iz Grada Đurđevca koji su javili da su spriječeni što je prokomentirao i sam župan Koren.

– Kontinuirano smo prisutni na način da podižemo standard zdravstvene usluge u svakom smislu pa smo i često puta kritizirani, a onda kada nešto napravimo onda bi to trebalo podržati kao što je to ovaj slučaj – rekao je Koren.

zatvori