Nedjelja, 5. svibnja 2024.

NEUSPJEH JE… U subotu se u AK galeriji otvara izložba koja sadrži priče koprivničkih srednjoškolaca

“Neuspjeh je…” naziv je najnovije izložbe koja će se otvoriti u koprivničkoj AK galeriji u subotu s početkom u 20 sati.

Iz AK galerije poručili su da je izložba nastala u suradnji s Udrugom za promicanje mentalnog zdravlja Srčika. Izložba sadrži skupljene priče o neuspjehu, odnosno radove učenika Srednje škole Koprivnica, Obrtničke škole Koprivnica i Gimnazije Fran Galović na temu neuspjeha. Osim toga, izložba sadrži i vizualne i zvučne zapise promišljanja učenika o navedenoj temi.

Izložba je nastavak i svojevrsni ovogodišnji finale projekta “Napali se na neuspjeh”. U projektu je riječ o seriji tribina u organizaciji Mudrog drveta, Udruge za promicanje mentalnog zdravlja Srčika i Entera Koprivnica koje slave neuspjeh, njime se hvale i razmeću. Tribine su u prošlih godinu dana održane u Inkubatoru kreativnih industrija Enter Koprivnica, na Sveučilištu Sjever te u koprivničkim srednjim školama.

– Od najvećih projekata u povijesti čovječanstva do svakodnevnog života, svi pokušaji kreativnosti, poduzetnosti i svi izlasci iz zone komfora u sebi nose potencijal i stvarnost neuspjeha. Na našim tribinama želimo razgovarati o neuspjehu otvoreno i hrabro, želimo prepoznati što nam neuspjeh nudi, pogledati mu u oči, naučiti lekciju i zahvaliti mu na tome. Izložba je refleksija procesa promišljanja o neuspjehu učenica i učenika koprivničkih srednjih školi – zaključili su Dijana Mateša i Goran Živković, voditelji projekta te ujedno i autori izložbe.

Izvor: AK galerija
Izvor: AK galerija
zatvori