Petak, 17. svibnja 2024.

Marko Marić novi je ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači

Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači dobila je novog ravnatelja.

Primopredaja dužnosti održana je na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća.

Dužnost ravnatelja preuzeo je Marko Marić nakon što je Josip Ivoš vodio školu punih 10 godina. Ivoš je istaknuo da nisu samo izgradili novu školu, već ju obnavljali i uređivali nekoliko puta.

– Škola nije samo zgrada. To su prije svega ljudi i učenici i to čini školu. To su moji ljudi, kolege, prijatelji i učenici, kao i sve ono što smo zajedno izgradili. Proveli smo brojne projekte, ali ti projekti su samo rezultat odlične suradnje sa svima. Sretan sam jer je ova škola priznata i u Ministarstvu i u Agenciji za strukovno obrazovanje. Danas škola ima sve što može imati – rekao je Ivoš te čestitao novom ravnatelju škole.

Novi ravnatelj Marić rekao je da mu je čast, ali i izazov nastaviti rad iza jednog ovakvog čovjeka.

– To će biti izuzetno teško, ali vjerujem da ćemo napraviti neki novi iskorak, neke nove ideje. Nadam se da ćemo dobro surađivati. Svi se znamo dugi niz godina i hvala vam još jednom na svemu – rekao je novi ravnatelj Marić koji će na funkciju stupiti u siječnju 2023. godine.

Veliku potporu i podršku školi je dala Općina Pitomača. U ime načelnika i kao bivši ravnatelj ove srednje škole obratio se predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan.

– Imati ovakvu školu u jednoj maloj općini, ujedno najveću školu u Virovitičko-podravskoj županiji, zaista nije mala stvar. Pokazali smo da smo ju zaslužili. Josip je imao svoju viziju koju je uspješno realizirao i važno je nastaviti ovim putem. Marku želim puno uspjeha i nadam se da će nastaviti graditi ono što je započeto te da će naša škola i dalje biti perjanica strukovnog obrazovanja na ovom području i šire – rekao je Bakan.

Osnivač ove srednje škole je Virovitičko-podravska županija pa se tako prisutnima obratio i župan Igor Andrović.

– Zahvaljujem Josipu na suradnji i svemu što je napravio za školu, ali i za samu Pitomaču. Pred njim su sada neki novi izazovi, no vjerujem da će novi ravnatelj u najmanju ruku biti jednako dobar. Veselim se isto tako dobroj suradnji i nadamo se da će ova škola i dalje ostati na ponos Virovitičko-podravskoj županiji – rekao je Andrović.

zatvori