Nedjelja, 19. svibnja 2024.

‘Majstor’ koji je s tri promila skrivio prometnu u Virju pijani je rekorder vikenda, najbrži pak jurcao naseljem s više od 110 na sat

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 11 prometnih nesreća i sankcionirano 138 prometnih prekršaja.

U policiji govore da su se dogodile tri nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. Tri nesreće prouzročili su pak vozači pod utjecajem alkohola, a jednu mladi vozač. Najviše sankcioniranih prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 22:10 u Virju u Ulici Mitrovica kod 54-godišnjaka koji je skrivio nesreću, a iznosila je 2,97 promila. Najveća brzina kretanja evidentirana je u nedjelju u 14:45 u Budančevici u Ulici Stjepana Radića gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 114 kilometara na sat iako je ograničenje 70 – objašnjavaju.

>> Ozlijeđen vozač koji je s gotovo tri promila sletio s ceste i završio u betonskoj banderi

Tri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava dok je jedan vozač uhićen. Izvršen je i nadzor 32 mlada vozača koji su počinili devet prometnih prekršaja.

zatvori