Subota, 4. svibnja 2024.

GOTOV PREGLED Dojava o eksplozivnim napravama u zgradi koprivničkog i đurđevačkog suda bila je lažna

Anonimna dojava o eksplozivnim napravama u zgradi koprivničkog i đurđevačkog suda bila je lažna.

Poručila je to Dijana Žagar, glasnogovornica Policijske uprave koprivničko-križevačke, i dodala da izvršenim pregledom na lokaciji u Koprivnici i Đurđevcu nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Podsjetimo, jutros je u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama, odnosno objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave. Anonimne dojave su se odnosile na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju pravosudnih tijela na području Hrvatske. Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

>> Policija dobila dojavu o bombi na koprivničkom sudu

– Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te u slučaju bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog događaja, da se građani s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja – napominje Žagar.

zatvori