Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Zagorci Koprivnici pokazali kulturu i tradiciju u prepunom Domoljubu

Kroz manifestaciju Zagorci Koprivnici 2022. u koprivničkom Domoljubu okupili su se Zagorci iz cijele Hrvatske i kroz prigodni program ispunjen pjesmom, plesom, glumom i recitacijom pokazali kulturu i tradiciju zagorskog kraja.

Iz Gradske uprave poručili su da su program svojim nastupima obogatili domaćini, odnosno članovi Udruge Zagoraca Podravine, zatim članovi Kulturno umjetničkog društva Cvetlinski zvon, Amaterskog kulturno umjetničkog društva Žensko kazalište Gornje Jesenje, Kulturno umjetničkog društva Voća i Kulturno umjetničkog društva Josip Genc Bednja, dok su publiku posebno oduševili glazbenik Franjo Barić i vokalno-instrumentalni sastav Podvinčani.

Predsjednik Udruge Zagoraca Podravine Josip Hudinčec istaknuo je veliki značaj koji udruga ima za Zagorce u Podravini te zahvalio svima koji aktivno sudjeluju u njenom radu i tako doprinose očuvanju tradicije. Ispred Grada Koprivnice svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je također zahvalila svima na radu i trudu, dok je ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan bio član Županijske skupštine Ernest Forjan.

Podsjetimo, Udruga Zagoraca Podravine – Koprivnica djeluje već 10 godina te je u tom periodu ostvarila niz značajnih projekata, a zasigurno jedan od najvažnijih je postavljanje etno sobe u Društvenom domu u Herešinu. Prvi predsjednik Udruge bio je Mato Kuzminski kojem je i pripala čast voditi svečanost.

zatvori