Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Počeo Srednjovjekovni božićni sajam, najstarijim gradskim trgom zavladali trgovci, lakrdijaši, mušketiri…

Na Trgu dr. Leandera Brozovića u Koprivnici večeras je i službeno otvoreno drugo izdanje Srednjovjekovnog božićnog sajma.

Samo u Koprivnici posjetitelji sajma tako tijekom prosinca mogu doživjeti drugačiju božićnu priču – onu drevnu i zaboravljenu, bez mnoštva svjetlucavih lampica, bez djeda mraza, bez plastike, bez orašara, ali s orasima, lješnjacima, jabukama, svijećama, fenjerima, bakljama, pećima na drva, srednjovjekovnim obrtnicima i putujućim trgovcima kakve ne možete nigdje susresti.

Na sajmu se okupilo više od 40 zanatlija, izlagača, obrtnika i posjetitelja, a posebna priča odvija se pak u dvorišnim i podrumskim prostorijama Muzeja grada Koprivnice gdje posjetitelji mogu uživati u brojnim atrakcijama i finim vinima.

Jedinstvenoj srednjovjekovnoj atmosferi kakve nema nigdje drugdje u Hrvatskoj doprinose i Koprivnički mušketiri i haramije, dvorske lude, žongleri i lakrdijaši, ali i svjećari, krznari, alkemičari i brojni drugi. Za odrasle željne finih pića osmišljeno je Koprivničko božićno pivo, a oni hrabri mogu se pak okupati u srednjovjekovnom jacuzziju. Za najmlađe su pripremljene razne radionice.

Tek djelić srednjeg vijeka koji od večeras vlada Koprivnicom donosimo vam u fotogaleriju u nastavku. Detaljan program čitavog sajma nalazi se ovdje.

 

Otvorenje Srednjovjekovnog božićnog sajma

Objavljuje Drava.info u Subota, 3. prosinca 2022. 

zatvori